Az Apple Pay mostantól elérhető hazánkban is! | Tippek és trükkök

2014-ben indult el az Apple ezen szolgáltatása, miszerint bankkártyánk helyett az NFC-nek köszönhetően a telefonunk terminálhoz való érintésével is tudunk fizetni. Azóta számos országban elérhetővé vált már az Apple Pay és most végre hazánkba is elérkezett.

OTP Apple Pay.png

Egyelőre csak OTP kártyákkal működik a szolgáltatás, azon belül is Maestro és MasterCard típusúakkal. Visa kártya még nem támogatott, de folyamatban van, mint ahogy nagy valószínűséggel több bank csatlakozása is, köztük a legesélyesebb a CIB bank. Fontos, hogy a legújabb iOS frissítést telepítsük telefonunkra, valamint iPhone 6 vagy újabb – 6s, 6s plus, 7, 7 plus, 8, 8 plus, x, xr, xs és xs max – készülék legyen a kezünkben.

Bankkártyánkat a Wallet alkalmazásban tudjuk aktiválni a “+” gombra nyomva, ahol választhatunk, hogy manuálisan mi visszük be az adatokat vagy a kártyánk fölé helyezve a kamerát az olvassa be automatikusan. Ha ez sikerült, akkor már csak a kártya hátoldalán lévő 3 számjegyből álló biztonsági kódot kell beírnunk, majd elfogadni az általános szerződési feltételeket és már készen is vagyunk.

A másik lehetőség, hogy az OTP SmartBank appot megnyitjuk, ahol egyből egy felugró értesítés fogad majd bennünket az újdonságról, utána pedig a bankkártyáink között beállítjuk az Apple Pay-t. Azonban az Apple Pay Cash még nem elérhető jelenleg, tehát a felhasználók nem tudnak egymásnak közvetlenül pénzt küldeni.

Fizetésnél vagy kétszer megnyomjuk a ki-, és bekapocsoló gombot, ami után egyből megnyílik a Wallet applikáció, ahol ujjlenyomat olvasó vagy Face ID segítségével feloldjuk a virtuális kártyánkat és ezután odaérintjük a terminálhoz. Vagy csak egyszerűen a terminálhoz érintjük, ekkor szintén megnyílik az említett alkalmazás, azonban egyből ujjlenyomat vagy Face ID szükséges, amely előbbinél még kényelmesen megoldható, azonban Face ID-nál aligha lesz olyan szögben a telefon, hogy ez könnyen kivitelezhető legyen. Egyébként pedig internetet nem igényel az Apple Pay használata, valamint plusz költsége sincs ránk nézve.

Telefon és óra.png

Apple Watch-on és Mac eszközökön is működik a szolgáltatás. Előbbinél a fizetéshez szükséges, hogy a csuklónkon legyen az óra. Ezt követően nyomjuk meg duplán az oldalsó bekapcsoló gombot, valamint adjuk meg a jelkódot. Természetesen itt is csak úgy működik, ha a terminálhoz érintjük az órát. Mac eszközöknél viszont nem arról van szó, hogy a terminálhoz visszük laptopunkat és azzal próbálunk fizetni, elég viccesen is néznénk ki. Előnye online vásárlás esetén mutatkozik meg, ugyanis nem kell bankkártyánk adatait bepötyögni különböző oldalaknál egy tranzakció során, hanem egyszerűen csak a macbook ujjlenyomat olvasóján tartjuk az ujjunkat és az Apple Pay működésbe is lép.

Ha nem működik:

  • iPhone 6-nál régebbi a készülék: ez esetben nincs rá megoldás.
  • Nem a legújabb iOS verzió (12.3) van telepítve: a Beállítások→Általános→Szoftverfrissítés menüponton tudjuk ezt orvosolni.
  • Nem OTP kártyánk van és/vagy nem Maestro, vagy MasterCard típusú (Visa nem támogatott)
  • Ha a fentiek megvannak és még mindig nem működik, akkor kapcsoljuk ki, majd be a telefonunkat!
  • Ha ez sem segített, akkor állítsuk át a régiót olyan országra, ahol már működik a szolgáltatás: Beállítások→Általános→Nyelv és régió.
Forrás: szifon.com

 

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑